Clubbericht september 2017

  

Onze jongdierenavond was met zeventig leden drukbezocht. De meesten van hen genoten van

de BBQ die weer prima verzorgd was door onze Brabantse vrienden Hubert en Jet. Het weer was prachtig dus zaten de meesten lekker buiten te eten.
Binnen was het ook druk er waren ruim 120 jonge duiven ingeschreven, de verkoophoek was vol, we waren dan ook zeer tevreden met de opkomst. De jonge duiven werden besproken. De kwaliteit was wisselend wat soms tot enige teleurstelling leidde, maarja dan weet je in ieder geval waar je op moet letten om het volgend jaar beter te doen. Het was ook nog volop ruitijd dus zaten ze er niet allemaal op hun mooist bij. We doen op deze avond dan ook niet aan winnaars, wel wordt van iedere fokker de beste beloond met een rozet.

De prijzentafel voor de loterij, die o.a. door ‘’Diertotaal Dekkershoek’’ verzorgd was zag er goed gevuld uit. De loterij bracht dan ook het

mooie bedrag van € 390,00 op. Dat geld kunnen we goed gebruiken omdat we in 2019 dertig jaar bestaan en we dat weer gaan vieren! Maar nu breekt eerst de tijd aan van het selecteren want zondag 29 oktober houden we de SIS-clubshow en dan wil je toch dat je beste duiven er mooi bijzitten. Dan is het belangrijk dat je duiven in showconditie hebt, laat ze wennen aan de showkooi, een bange stugge duif toont zich niet. Zorg ook dat de pootjes en ringen schoon zijn, knip indien nodig de nagels/snavel en zorg dat de duiven luisvrij zijn, dat zal de keurmeester als positief ervaren.

Wat de keurmeesters betreft;

het keurmeesterkorps vergrijst en de NBS is op zoek naar leden die keurmeester willen worden. Binnen de SIS hebben we een aantal zeer ervaren fokkers en wat zou het mooi zijn als zij die ras kennis gaan inzetten als NBS-keurmeester voor dat ras, als je geïnteresseerd bent geef dit dan door aan het SIS bestuur.

Vergeet niet je duiven voor de clubshow in te schrijven, dit kan nog tot 16 oktober maar wacht niet tot het laatste moment, dat maakt het voor het inschrijfteam een stuk makkelijker. De laatste keuring voor het Allround Kampioenschap 2017 is achter de rug en we zitten de behaalde punten te tellen, het is weer heel spannend, 29 oktober weten jullie wie de winnaar is, ondertussen; blijven trainen,

Keep them Flying!

Bas Mullekes.