Clubbericht augustus 2016

  

S.I.S. Speciaalclub voor de Iberische Sierduivenrassen, clubbericht augustus.

Het fokseizoen loopt alweer op z’n eind. Het is voor de duiven beter niet te lang door te gaan dan kunnen ze op tijd met de rui beginnen. Om me heen hoorde ik dat het in het begin niet zo goed ging, later ging het beter met de fok. Vroeg beginnen met de Spaanse rassen gaat toch vaak mis. De doffers die ik op de til heb vliegen laat ik zeker niet zelf broeden, dan is het goede er snel af. Ook zijn ze dan het jaar daarop in het voorjaar weer van slag. Als ze twee jaar zijn neem ik eieren van deze doffers, die ik door mijn Gelderse Slenken laat uitbroeden.

De Spaanse koppels waar ik niet mee vlieg mogen het zelf doen, lukt het niet dan gaan de eieren alsnog onder de Slenken. Dit jaar had ik een aantal jongen die dood in het ei zaten, ik denk dat ik de badbak wat vaker in de voillere moet plaatsen i.v.m. de vochtigheid.

We zijn druk bezig met de nieuwe standaard tekeningen van onze rassen en daar hebben we onze handen vol aan. De tekening van de Murciano is klaar en een echt ‘’levende’’ tekening geworden.

 

 

 

 

Op 26 augustus houden we weer onze jongdieren avond met een informele keuring van de jonge duiven, de keurmeester bespreekt dan één op één met de fokker zijn duiven, we denken dat dit meer informatie voor de fokker oplevert als het invullen van een beoordelingskaart. Maar we beginnen de avond met de BBQ die weer in vertrouwde handen is van onze Brabantse vrienden. Ook hebben we een foto/film hoek en natuurlijk de loterij en verder heel veel kletsen over duiven. En de leden hebben deze avond ook de mogelijkheid om een nieuwe kleurslag ter erkenning aan te bieden. Veel fokkers zijn er deze avond toch al dus kunnen we de ter erkenning aangeboden duiven bespreken.

 

De keuringen voor het Allround Kampioenschap bij Jeffrey in Zwaag en Arie in Pijnacker waren geslaagd en we hebben er nog twee te gaan. Dat wordt spannend, de rui komt er aan dus hou ze in training, en Keep them Flying!

 

 

Bas Mullekes.