Clubbericht december 2016

  

S.I.S. Speciaalclub voor de Iberische Sierduivenrassen, clubbericht december.

Zondag 30 oktober was een mooie dag in het Zuiderpark. De SIS clubshow met 426 Spaanse Kroppers, een mooi aantal van een goede kwaliteit. De dag ervoor hebben we met een mooie ploeg vrijwilligers de zalen ingeruimd. Een hoop werk, maar het op- en afbouwen gaat bij ons altijd soepel dankzij de hulp van de leden. Ook de proef met het op de clubdag uitdelen van het SISbulletin aan de aanwezige leden is goed bevallen. We hebben er honderd uitgedeeld en dat scheelt een hoop portokosten. Het was druk en gezellig en er is heel wat afgebabbeld tussen de kooien!

Naast de vaste inzenders mochten we ook enkele nieuwe inzenders verwelkomen. Rene v.d. Wouw zette een mooi aantal Morrillero’s in de kooien en Patrick Princen en Kees Tegelaar deden dat resp. met de Laudino en de Jiennense.

Patrick en Kees schreven zich ook gelijk in voor het Allround Kampioenschap en dat zien we graag, we hebben gemiddeld zo’n 20 deelnemers aan het Allround dus er kunnen er nog wel een paar bij.

 

De beste manier om je duiven in conditie te houden is toch het vliegen. De Marteño en de Paloma de Clase, twee nog niet erkende rassen, werden geshowd ter kennismaking. In de Eregalerij zaten de mooiste dieren van ieder ras en daar werd de zwarte Gaditano van Marcel de Groot als clubwinnaar uit gekozen.

 

 

Bij de prijsuitreiking van het Allround Kampioenschap 2016 was het druk en daar kwam de Plata Gorguero van Simon Visser als winnaar uit de bus. Het showseizoen is nu echt begonnen, wij gaan ons voorbereiden op de Championshow en hopen dat de vogelgriep geen roet in het eten gooit! ondertussen wel blijven trainen, dus: Keep them Flying!
Bas Mullekes.