Clubbericht januari 2017

  

S.I.S. Speciaalclub voor de Iberische Sierduivenrassen, clubbericht januari

Allereerst wens ik iederéén een voorspoedig 2017 en laten we hopen dat dit jaar de rust en het gezonde verstand weer in Nederland terug keren. Ook hoop ik dat de vogelgriep weer voorbij is, de kleindierenshows zijn doorgegaan en de aanstaande Championshow weer een succes wordt. De SIS is er in ieder geval weer bij. Hopelijk met veel Spaanse duiven en een nog fraaiere stand, waar we met de leden weer een toast uitbrengen op het nieuwe jaar.

Als alles volgens plan verloopt worden op de CH. show de Marteño en de Paloma de Clase ter erkenning aangeboden. De Marteño heb ik nu een jaar in mijn hok en ze bevallen me wel, geen makkelijk ras, een beetje eigenwijs. De doffers nemen niet snel een duif aan en de duivinnen schieten ook niet snel bij een doffer in het hok. Ze zijn erg hokvast, actief en vliegen goed. Ik vind ze er in de lucht imposant uitzien met hun grote vleugels en hun holle staart. Met één van mijn jonge Marteño doffers heb ik al een vreemde duivin gevangen maar om nu te zeggen dat het echte vangduiven zijn gaat me te ver.

Ook in Duitsland gaat het goed met de Spaanse rassen, we zijn in Ottenau geweest op de show van de SV Spanischer Hängekropftauben, een leuke show waar we hebben genoten van de gastvrijheid die Jan Kiffe Delf en Marc Brinkwirth ons boden. We hebben er mooie duiven gezien, waarbij ons opviel dat bij de Granadino’s en Laudino’s de dieren wat lang zijn maar wel prachtige koppen hebben. En ik miste Gaditano’s die schijnen er zeldzaam te zijn, er zat er niet één. We vonden het een geslaagde show en komen hier zeker terug.

Ondertussen zijn de eerste afspraken voor het Allround Kampioenschap weer gemaakt, dus blijven trainen: Keep them Flying!

Bas Mullekes.