Clubbericht oktober 2016

  

S.I.S. Speciaalclub voor de Iberische Sierduivenrassen, clubbericht oktober

Onze jongdierenavond was zeer geslaagd en het was met 80 bezoekers lekker druk. We hadden 65 eters op de BBQ, die weer prima verzorgd was door onze Brabantse vrienden. In de kooien zaten 125 jonge duiven, naast de gangbare rassen zaten er ook twee Marteño’s en enkele Paloma de Clase duiven. Deze twee rassen zijn in Nederland nog niet erkend, hoewel de Marteño al erg lang in Nederland gehouden wordt. Er zijn maar een paar liefhebbers van dit ras, dit zal wel te maken hebben met de zeer holle staart en het eigenwijze karakter van dit ras.

 

 

De Paloma de Clase is in opkomst, heeft een aparte vliegstijl en schijnt een echte vangduif te zijn, dit verklaart de stijgende populariteit. Als alles volgens plan verloopt bieden we beide rassen op de komende Championshow ter erkenning aan.

 

 

 

De verkoophoek liep ook prima, hoewel er ook veel duiven gratis een nieuwe eigenaar kregen. Er waren leden die helemaal uit Emmeloord naar Den Haag waren gekomen, zij gingen met een volle duivenmand weer huiswaarts.

De clubkeurmeesters bespraken de duiven met de inzenders en de beste van iedere inzender kreeg een rozet. Ook werden er deze avond acht Quebrado Murciano’s besproken met de leden voor de erkenning van de kleurslagen roodzilver- en blauwzwart geband. Nu gaan we weer aan de slag met de voorbereiding voor onze clubshow op 30 oktober.

De laatste keuring voor het Allround was in Honselersdijk waar we een Valenciana duivin keurden die heel behoorlijk vloog maar ook nog eens hokwerk deed waar menige doffer een puntje aan kan zuigen, zij maakte het voor de doffer en lag ook binnen een minuut als eerste in het hok te balken. En ondertussen gewoon doorgaan met trainen, Keep them Flying!
Bas Mullekes.