Clubbericht september 2016

  

S.I.S. Speciaalclub voor de Iberische Sierduivenrassen, clubbericht september

Bij mij groeien de jongen goed op en er zitten redelijke dieren bij. We gaan het zien op 26 augustus op onze jongdieren avond, waarover meer in het volgende clubbericht.

Verder zijn we druk in de weer met de standaardtekeningen van onze rassen. Het loopt niet zoals we gedacht hadden, de tekening van de Murciano is mooi getekend door Jan Pijffers en ook geplaatst in de Nederlandse Sierduiven Standaard. De overige rassen mogen niet door hem getekend worden maar worden door de Franse tekenaar Frindel getekend. De NBS wil uniformiteit in de tekeningen voor de ras standaards, dat is ook Europees zo afgesproken. Het kan wel eens lang gaan duren, we wachten het af.

In het KleinDiermagazine van augustus staat een mooi verslag over onze Spaanse Kroppers op de Championshow, vooral de laatste zin (het Spaanse geweld) in het verslag geeft een mooi beeld van onze rassen! In de rubriek ‘’uit de bladen’’ in het zelfde KD.magazine wordt een artikel van Paul Gieskens over het show klaarmaken van duiven besproken, dat lijkt me mooie reclame voor onze club!

 

 

 

 

 

 

 

We zijn nu met de laatste keuringen voor het Allround Kampioenschap bezig. Je merkt wel aan het vliegen van de duiven dat de rui begint, dus laat je duiven volgend jaar vroeger keuren. De winter en het vroege voorjaar is de beste tijd. De keuring bij ons lid Rob Visser in Nootdorp ging weer als vanouds. De doffer vloog ZG en het hokwerk en aannemen van de duivinnen was Fraai.

De duiven van Rob zijn een lust voor het oog, stoere koppen met een mooi rood oog en een fraaie rugafdekking. Maar ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook sterk, Rob heeft er elke dag een doffer de hele dag buiten zitten. En in Nootdorp liggen tegenwoordig ook genoeg duiventillen maar hij vergokt er nooit één! De volgende keuring is in Heemskerk, dus let op en Keep them Flying!

Bas Mullekes.