Clubbericht juni 2017

  

Op onze A.L.V. was het lekker druk en nadat de voorzitter de vergadering geopend had werden de agendapunten vlot afgehandeld. Marcel stond eerst stil bij ons lid en sponsor Rene van Puffelen die ernstig ziek is. Hierna volgde een opsomming van hetgeen we het afgelopen jaar zoal gedaan gedaan hebben. Hij begon met een verslag van het bezoek van NBS voorzitter Thom Laming aan onze bestuursvergadering van eind vorig jaar.

Hieruit bleek dat de NBS de Speciaalclubs een grotere rol wil geven. Dat was al te zien op de Championshow waar ons voorstel voor een ‘’Duivenplein’’ werd gerealiseerd en een succes was. De Championshow was voor de SIS zeker geslaagd. Dit keer iets minder duiven, hier speelde de vogelgriep ons parten. Wel meer bezoekers en een mooie stand met een prachtige achterwand, gerealiseerd en gesponsord door Huub Vermeulen, waarbij Paul Gieskens het raamwerk leverde. De samenwerking met de Ch. Showorganisatie verloopt steeds beter en ook in 2018 gaan we er een mooie show van maken.

De ProffSport voorjaarsbeurs in Houten was ook geslaagd met een mooi bedrag voor de club uit de duivenverkoop. We gaan ook met de NBS bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een basiscursus voor onze clubkeurmeesters. Het bestuur gaat in juni ook naar de A.L.V. van de NBS waar enkele belangrijke voorstellen behandeld worden o.a. het individueel lidmaatschap.Er zijn een aantal nieuwe standaard tekeningen in de maak bij de tekenaar van de NBS de heer Frindel.

Onze penningmeester Kees Mens deed verslag en legde het financieel jaarverslag ter inzage. We hebben een mooie besparing bereikt met een nieuwe drukker voor het SIS bulletin. De duivenbon, de duivenveiling en de loterijen hebben het ook goed gedaan. We zijn financieel gezond maar moeten spaarzaam zijn.

Het Allround Kampioenschap 2016 is gewonnen door Simon Visser met een Gorguero doffer, een volledig verslag staat in het mei nummer van het SISbulletin. Het Allround Kampioenschap 2017 loopt en we hebben nu 21 deelnemers.

De leden werden ook geattendeerd op de fokkersadvertentie’en dat leverde twee nieuwe adverteerders op. We zijn van plan om ook naar evenementen te gaan die niet specifiek op duiven gericht zijn, b.v. Animal Event om zo de hobby te promoten voor een nieuw publiek. Ook de VDT show in Duitsland staat weer op het lijstje en we willen daar dan ook inzenden. Onze facebook pagina gaat goed, we hebben er nu 380 volgers die er ook foto’s en filmpjes van onze rassen op zetten, onze site wordt vernieuwd en gaat er mooi uit zien. Arend Zoutenbier kwam namens het KDC verslag doen over de stand van zaken betreffende de ‘’Club van Honderd’’ en riep de leden op lid te worden.

Hierna volgde de prijsuitreiking van de SIS clubdag, de EZHSV show en de Championshow, de winnaars ontvingen weer kunstzinnige prijzen die ons lid van verdienste Ruben Fuererberg heeft laten maken door een Duitse kunstenares, een volledig verslag staat in het mei nummer van het SIS bulletin. Cees Schreuder had een aantal blauw schimmel Murciano’s neergezet voor de kleurerkenning.

Na de pauze werd de loterij verloot en met dank aan ‘’Dierenwinkel Harstduiven’’ kon je buiten de gebruikelijke duivenartikelen nu ook visspullen, hondenbrokken en kattenvoer winnen, da’s weer eens wat anders. En voor de romantische duivenmelker werd er ook nog een Champagne ontbijt voor twee verloot!

 

Bij de Duivenveiling zaten er veel, heel veel duiven. Ze werden helaas niet allemaal verkocht, maar die samen met de duivenbonnen toch een mooi bedrag opbrachten en veel liefhebbers tegen een schappelijke prijs mooie duiven opleverde. Nu op naar de volgende meeting: de Jongdierenavond in augustus en ondertussen, Keep Them Flying!