Clubbericht april 2017

  

Het Voorjaarsoverleg van de NBS in Barneveld was druk bezocht, er werden interessante zaken besproken. De NBS is o.a. van plan om op de ALV van de NBS in juni een voorstel in te dienen waarin verwerkt is dat iedere fokker rechtstreeks lid is van de NBS en daarmee ook direct stemrecht heeft. Dat lijkt ons een goed plan, wat door ons gesteund zal worden. Wij zijn ook van mening dat de dure koppeling van het NBS lidmaatschap (fokkerskaart) aan het abonnement op het Kleindier Magazine moet verdwijnen. Hoewel het een mooi blad is, weet ik dat veel van onze leden er niets mee hebben, er staat wel iedere maand iets over duiven in maar zelden iets over onze rassen. Als het verplichte abonnement niet meer nodig is denk ik dat er veel meer van onze leden gaan inzenden op o.a. de Championshow. We gaan zien wat er op de vergadering in juni besloten wordt.

Op de Prof Sportbeurs in Houten was het ook druk, heel druk! Vooral op zaterdag zijn er veel buitenlandse bezoekers die al heel vroeg aanwezig zijn. Er zijn op deze beurs ook flink wat Speciaalclubs met hun duiven aanwezig. Bij onze stand stonden de Ringslagerclub en ook weer de Picaclub, die ook beiden weer demonstraties gaven en veel bekijks hadden. Wij hadden in de SIS stand ook een erg tamme duivin los, wat ook veel aandacht trok. Er waren veel bezoekers en ook kopers in de stand, we verkochten 45 duiven en dit leverde weer een mooi bedrag op voor de clubkas. Een tiental duiven ging naar Engeland, er zijn daar niet zoveel Spaanse duiven en bij een van de Engelse kopers was interesse voor het SIS lidmaatschap, ik zeg Join the Club!

We zijn ook druk bezig met de voor bereidingen voor onze ALV op 22 april waar we weer de prijsuitreiking van de shows van het afgelopen seizoen houden, ook dit jaar hebben we weer kunstzinnige prijzen! We hebben natuurlijk  weer een duivenveiling en na het succes van vorig jaar kunnen de leden weer bieden op een duivenbon.

Veel fokkers zijn al aan het broeden en hebben al jonge duiven, ik hoor positieve geluiden, zelf ben ik niet zo snel en ga nu koppelen.

De eerste keuringen voor het Allround zijn achter de rug en vonden plaats in Leiden o.a. bij de winnaar van twee jaar geleden, ik was er zelf niet bij dus ben benieuwd naar de verslagen, gaat hij weer hoog eindigen? Deze maand gaan we naar België en Amsterdam, we komen er aan, dus: Keep them Flying!

 

Bas Mullekes.