Clubbericht februari 2017

  

Als u dit leest is de Championshow alweer voorbij en we hopen dat het weer een succes was.
Nu een paar weken voor de show is het spannend, er heerst nog vogelgriep maar de duivenshow gaat door. Niet al onze leden zijn er gerust op blijkt uit de inschrijvingen. Op de sluitingsdatum waren er niet zoveel Spaanse rasduiven ingeschreven, ondanks de uitnodigingen die we onze leden per mail, via facebook en de SISsite toestuurden. We zijn nu met een laatste belronde bezig, hopelijk komen we nog op een mooi aantal duiven.

De laatste paar jaar is het in januari steeds spannend met de vogelgriep. Zou begin februari geen betere optie zijn om de Championshow te houden, dan maar later beginnen met de fok, is voor onze rassen
ook beter.

Ga je met al je duiven fokken of zijn er nog een paar die naar de show kunnen? We moeten hier wat op vinden, zo gaat het niet langer.

Wel goed gaat het met de trainingen voor het Allround Kampioenschap, de dagen lengen en mooi vliegweer om de duiven te trainen. Het vliegen is goed te trainen maar het moet wel in de duiven zitten, zit het er van jong af aan niet in, dan zijn het geen kandidaten voor het Allround Kampioenschap. Voor het Allround selecteer je op: schoonheid, karakter en vliegen. Om het vliegen en karakter te trainen zet je de doffers en duivinnen apart, de doffers liefst in een donkerhok. Zet je ze in een donkerhok, laat ze dan iedere dag ruim vliegen. Geef de doffer, niet iedere dag en zeker niet gelijk als hij strijkt een duivin mee, hij moet uit zichzelf binnenkomen en zijn hok ingaan. Doe je dat wel dan zal je merken dat ze steeds korter gaan vliegen en gaan wachten tot ze hun duivin weer meekrijgen. Als je de doffer wel een duivin meegeeft laat hem dan ook zijn hokwerk afmaken en laat de duivin een enkele keer, een paar minuten bij de doffer in zijn hok inschieten. Doe dit niet te vaak en te lang, ze moeten wel gretig blijven. Geef de doffers ook niet steeds dezelfde kleuren duiven mee, wissel af. Het mooiste is als de doffers tijdens het vliegen echt op zoek gaan naar vreemde duiven. In streken waar niet veel andere duivenliefhebbers wonen zullen ze op zoek gaan naar post- of verwilderde duiven. Je kan het spelletje ook spelen met eigen duivinnen die de doffer niet kent.

Dus blijven trainen, wij komen graag bij je keuren:

Keep them Flying!

Bas Mullekes.