Clubbericht mei 2017

  

Het is nu begin april en eind van de week hebben we bestuursvergadering i.v.m. onze ALV op 22 april. We bespreken dan zeker het jaarlijkse probleem van de ‘’te late contributie betalers’’ Ondanks betalingsherinneringen en de mogelijkheid van automatische incasso.

Als ze eind van de maand nog niet betaald hebben krijgen ze geen SIS-bulletin in april, mensen betaal op tijd, dan is nazenden ook niet nodig. In Spanje zijn er in de eerste maanden van het jaar veel shows o.a. in Valls. Een paar van onze leden waren van plan met de auto naar Valls te gaan maar zijn door de slechte weersvoorspelling i.v.m. sneeuwval thuisgebleven. De sneeuw viel achteraf mee, jammer volgende keer dan maar. Veel leden gaan individueel naar Spanje, het lijkt mij leuk om daar als club een keer heen te gaan en daar dan ook duiven in te zenden. Voorlopig houden we het nu op de keuringen voor het Allround Kampioenschap, die nu echt gaan lopen, zo gaan we volgende week naar Brabant. Bij veel leden is de fok nu in volle gang gekomen, altijd weer spannend wat het dit jaar wordt. Bij mij liggen de eerste Jiennense stellen op eieren en heb ik ook eieren van de Spaanse import Marteño duivin onder de Slenken gelegd.

Ben deze week mijn enige blauwzwart gebande Marteño doffer vergokt en dat is balen. Ik had deze doffer nodig voor de fok i.v.m. de erkenning van het ras. Zo blijkt dat ook Marteño’s er weleens ergens anders inspringen, het is namelijk al de tweede die ik vergok! Maar ja, niet getreurd, vergokken hoort er ook bij.  Ondertussen blijven trainen, we komen eraan.
Keep them Flying!

Bas Mullekes.