Clubbericht maart 2017

  

Championshow 2017.

Van 26 t/m 28 januari werd dit jaar weer onze NBS bondsshow gehouden in de Beursfabriek in Nieuwe Gein. Ieder jaar weer een prachtig evenement met konijnen, kippen, watervogels en duiven. De laatste jaren is het steeds spannend of de show wel doorgaat i.v.m. de vogelgriep. Dit jaar stond al vast dat de duivenshow doorging omdat duiven niet meer onder pluimvee vallen. Voor de kippen en watervogels was het een ander verhaal, voorgaande jaren was de vogelgriep half januari bedwongen en konden ook deze dieren geshowd worden. Helaas was dat dit jaar niet het geval en werd de kippenshow op het laatste moment afgeblazen. Jammer er waren dit jaar, mede door het niet doorgaan van en paar andere shows 1700 kippen ingeschreven. Dit betekent een grote strop voor de organisatie en veel improvisatievermogen om er toch een mooie show van te maken. En ‘’Petje af” dit is gelukt, zeker op de ‘’duivenetage’’

Er was dit jaar een Duivenplein gerealiseerd waar 7 Speciaalclubs met een stand en volières met duiven aanwezig waren. Zaterdag werden er demonstraties gegeven; Trommelduiven ‘’trommelden’’ de Ringslagers ‘’sloegen hun ringen’’ en de Pica’s zorgden ook voor veel spektakel. Zo trok dit Duivenplein samen met onze stand veel publiek. Onze stand zag er ook weer mooier uit met de nieuwe achterwand met de afbeelding van Cádiz, de bakermat van de Gaditano, met dank aan Huub Vermeulen die dit mogelijk maakte. Voor nog meer Spaanse sfeer zorgde de aankleding van de tentoonstellingskooien bij onze stand. We hadden het voor elkaar gekregen dat we onze kooien mochten aankleden met de ‘’Spaanse Vlagdoeken’’ Met onze Spaanse duiven erin was het een feest om te zien. Tijdens de Nieuwjaarstoast was het een drukte van belang bij de stand. De leden lieten zich de aangeboden hapjes en drankjes goed smaken, onderwijl boeiende gesprekken voerend over de resultaten van de keuringen. Er waren dit jaar 124 Spaanse duiven ingezonden, incl. de 8 Marteño’s die ter erkenning waren ingezonden. Helaas werden ze niet erkend vanwege de kleur, volgend jaar dan maar gewoon blauwzwart gebanden inzenden, dan lukt het hopelijk wel. Kees Mens en Bas Mullekes behaalden beiden 97 punten en een erecertificaat met resp. een blauwzwart gebande Canario – en Jiennense duivin. Tom van Iterson won de jeugdprijs met een jonge Canario duivin.  Hoewel hetgeen S.I.S.-rassen zijn vond ik het leuk dat de Marchenero en de Valenciana ook bij onze stand stonden. Voor ons was de Championshow geslaagd en leverde ook nog een paar nieuwe leden op en daar doen we het voor, ik zeg volgend jaar weer! Nu op naar 4 en 5 maart voor de Proff Sportbeurs in Houten en ondertussen: Keep them Flying!

Bas Mullekes.