Clubbericht juli 2017

  

In onze zoektocht naar andere evenementen om de duivenhobby te promoten vallen de Landleven dagen af, veel te duur. We gaan nu maar eens informeren bij Animal Event, volgens mij zijn we er al eens een keer geweest en was het toen leuk, in mei 2018 nog maar eens proberen. In juni ben ik naar de Country Fair in Aalten geweest, een grote buitenbeurs met 400 stands met van alles op buitenleven gebied. Er zijn duizenden dieren, waaronder ook veel kleinvee o.a. kippen, konijnen en wat duiven, de KLN en NBS waren er ook aanwezig en er vonden ook keuringen van de konijnen en kippen plaats. Veel duiven waren er niet, misschien een mooie gelegenheid om onze rassen en onze sport onder de aandacht van de vele duizenden fair bezoekers te brengen. De grote VDT show in Duitsland wordt dit najaar in Leipzig gehouden dat is wel een heel eind weg. Als je daar ook nog wilt inzenden wordt het wel een hele onderneming waar niet veel leden zin in zullen hebben. Leuker lijkt het mij dan om in november weer naar onze Duitse zustervereniging de ‘’SV spanischer Taubenrassen’’ te gaan, deze keer in Hessheim en dat is een stuk dichterbij. Wij (Arend, Arie en ikzelf) hebben het er vorig jaar naar onze zin gehad en gaan er dit jaar weer heen en gaan ook inzenden, we kunnen ook duiven voor andere leden inkooien, nadere info volgt nog. Maar eerst hebben we op 25 augustus de Tafeltjesavond ofwel onze Jongdierenavond met een heerlijke BBQ. We hopen op veel jonge duiven, die de clubkeurmeesters op informele met de inzenders bespreken. Er is ook weer een verkoopstand waar de leden zelf hun overtollige duiven te koop aanbieden, voor liefhebbers die pas met een ras beginnen een mooie manier om aan goede duiven te komen. Er wordt ook een foto/flimhoek ingericht, de loterij ontbreekt niet en de prijzen komen deze keer o.a. van Diertotaal Dekkershoek. De uitnodiging hebben jullie inmiddels ontvangen dus we hopen op mooi weer en veel inschrijvers! In juni werd ook de ALV van de NBS gehouden waar het NBS bestuur voorstelde een commissie in te stellen, die de gevolgen van een individueel lidmaatschap zou onderzoeken. Dit voorstel werd door de aanwezige leden afgewezen, vooral de mogelijkheid dat individueel leden in de toekomst dan digitaal zouden kunnen stemmen stuitte op veel weerstand. Wij vinden het wel een goed idee maar het zal door het NBS bestuur beter uitgewerkt moeten worden, zodat er een hoop onduidelijkheid en angst kan worden weggenomen. Met de fok gaat het goed, ik heb inmiddels 24 jongen, twee Gaditano’s, twee Gorguero’s en de rest zijn Jiennense en Marteños. Ze zien er veelbelovend uit maar dat zegt niets over het karakter. Bij de SIS gaat het ook over vliegen en vangen. Dan is schoonheid alleen niet genoeg. Ik ben vorige maand een doffer van 2015 vergokt die op een aantal shows 96 punten scoorde en bij ons Allround Kampioenschap als 3e eindigde. Ik heb hem terug gehad maarja verder telen met deze doffer is riskant vanwege zijn zwakke karakter. Dat maakt onze manier van duiven houden toch iets ingewikkelder. Volgende week hebben we de laatste keuring voor het Allround Kampioenschap en dat is eigenlijk wel goed zo, de duiven gaan ruien en dan zijn ze toch niet op z’n best, maar toch blijven trainen, Keep them Flying!

Bas Mullekes.